Helicobacter pylori bakterija - "Antėja laboratorija"

Helicobacter pylori bakterija

Kelis metus mane nuolatos kankino skrandžio skausmai, anemija, rėmens graužimas, silpnumas, galvos svaigimas ir panašūs kiti simptomai, būdingi Helicobacter Pylori bakterijos suaktyvėjimui žarnyne.

Prieš du metus kreipiausi į savo šeimos gydytoją, kuri paskyrė, jos manymu, negalavimus paaiškinančius kraujo tyrimus ir buvo nustatyta vitamino B12 stoka. Vitamino B12 atsargoms papildyti gydytoja patarė valgyti daugiau mėsos... Simptomams neišnykus, kreipiausi į gastrologą, kuris paskyrė endoskopinį tyrimą – apmaudu, bet nieko nerado. Išrašė vaistų nuo per didelio rūgštingumo, o simptomai mane ir toliau vargino.

Po šių dviejų vizitų lankiausi ir dar pas kelis gydytojus, bet nei vienas jų nerado tikrosios diagnozės, todėl nusprendžiau kreiptis į ,,Antėja laboratorija“, kur man buvo atlikta žarnyno echoskopija ir gydytoja  Edita Variakojienė pasiteiravusi apie varginančius simptomus, iškart įspėjo, jog tai gali būti Helicobacter Pylori bakterijos suaktyvėjimas.

Pasinaudojau gydytojos rekomendacija ir išsityriau dėl minėtos bakterijos, tyrimo atsakymas buvo teigiamas. Šiuo metu vartoju medikamentų kursą, o svarbiausia, kad žinau kas lėmė visus tuos metus mane varginusius simptomus. Tiek laiko nieks nieko nerado, o reikėjo tik vieno paprasto tyrimo.... Dar kartą labai dėkoju visam „Antėja laboratorija“  kolektyvui ir didžiausias AČIŪ gydytojai Editai Variakojienei!

Jei gydytoja nebūtų paminėjusi šios bakterijos, tai pačiam niekados nebūtų atėjusi mintis išsitirti. Tikriausiai visą gyvenimą ir būčiau prasikankinęs...

 

Andrius

Helicobacter pylori – skrandyje aptinkamas mikroorganizmas. Ši bakterija yra ypatinga tuo, kad, priešingai nei daugelis kitų, yra prisitaikiusi gyventi rūgščioje terpėje. PSO duomenimis, šią bakteriją savo skrandžio gleivinėje nešioja didžioji dalis žmonių populiacijos (30-40 proc.).