
Maisto netoleravimo tyrimas 108 IgG
Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai
Euroline-food maisto netoleravimo 108 IgG tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 108 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą sukeliančius produktus.
Programa sudaryta atsižvelgiant į simptomatiką ir visuomenėje dažniausiai pasitaikančias ligas. Papildomi tyrimai gali būti skiriami atsižvelgiant į gautus rezultatus.
Kraujo paėmimo mokestis neįskaičiuotas.
Nemokamas šeimos gydytojo tyrimų rezultatų aptarimas netaikomas.
Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas 108 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 108 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.
Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimas nustato specifinius antikūnius IgG, susijusius su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės reakcijose, „palaiko“ uždegimą ir daro įtaką lėtiniams negalavimams. Euroline-food maisto netoleravimo testu nustatomi šie antikūnai.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).
Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:
– Astma;
– Sloga (rinitas);
– Kosulys;
– Pilvo skausmas;
– Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
– Egzema, bėrimai, spuogai;
– Galvos skausmas, migrena;
– Hiperaktyvumas (ADS);
– Dažnas širdies plakimas;
– Sąnarių ar raumenų skausmas;
– Lėtinis nuovargis;
– Nemiga.
Dažnu atveju, organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą maistą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.
Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas, kaina nurodyta svetainėje. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:
1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:
Mėsa: |
Grūdai: | Vaisiai: |
Jautiena | Miežiai | Kiviai |
Vištiena | Gliadinas/glitimas | Citrinos |
Aviena | Avižos | Nektarinai |
Kiauliena | Rugiai | Apelsinai |
Kalakutiena | Spelta | Ananasas |
Pieno produktai: | Kviečiai | Arbūzas |
Karvės pienas | Grikiai | Kriaušės |
Ožkos sūris | Sėmenys | Slyvos |
Ožkos pienas | Kukurūzai | Greipfrutai |
Avies pienas | Soros | Persikai |
Avies sūris | Ryžiai | Datulės |
Jogurtas | Daržovės: | Obuoliai |
Kiaušiniai: | Baklažanas | Abrikosai |
Kiaušinio trynys | Burokėliai | Bananai |
Kiaušinio baltymas | Paprika | Uogos: |
Pupelės: | Brokoliai | Vyšnios |
Šparaginės pupelės | Morkos | Vynuogės (žaliosios/mėlynosios) |
Žirneliai | Salieras | Braškės |
Sojos pupelės | Agurkas | Žuvis: |
Lęšiai | Porai | Lašiša |
Baltosios pupelės | Alyvuogės | Tunas |
Prieskoniai: | Svogūnai | Kardžuvė |
Čili pipiras | Bulvės | Upėtakis |
Krienai | Raudonieji kopūstai | Menkė |
Bazilikas | Pomidorai | Ančiuviai |
Pipirai (juodieji/baltieji) | Ropė | Jūrų liežuvis |
Cinamonas | Cukinija | Jūrų gėryb.: |
Česnakas | Artišokai | Gėlavandenis vėžys |
Garstyčių sėklos | Smidrai | Moliuskai |
Muškatas | Špinatai | Krevetės |
Raudonėlis | Salota | |
Petražolė | Sultenė | |
Pipirmėtė | Riešutai: | |
Aguonų sėklos | Migdolai | |
Rozmarinas | Anakardžio riešutai | |
Čiobrelis | Kakavos pupelės | |
Vanilė | Lazdyno riešutai | |
Sezamas | Žemės riešutai | |
Saulėgrąžų sėklos | Pistacijos | |
Medus | Graikinis riešutas | |
Kava | Kokosas | |
Juodoji arbata | Grybai: | |
Alaus mielės | Grybų mišinys 1: gluosninė kreivabudė, pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės | |
Kepimo mielės | Grybų mišinys 2: rudakepuris aksombaravykis, baravykas |
Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.
Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.