Plačiausias kraujo tyrimų tinklas Lietuvoje
Tyrimų rezultatai
0
0
Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

296.00€ 370.00€
Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

Euroline-food maisto netoleravimo 216 IgG tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 4 juostelių, kurios yra padengtos 216 skirtingų maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą sukeliančius produktus.

Programa sudaryta atsižvelgiant į simptomatiką ir visuomenėje dažniausiai pasitaikančias ligas. Papildomi tyrimai gali būti skiriami atsižvelgiant į gautus rezultatus.

+ Nemokama gydytojo konsultacija su tyrimų įvertinimu.
Kraujo paėmimo mokestis neįskaičiuotas.

 

Euroline-food maisto netoleravimo testas 216 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo testas susideda iš 4 juostelių, kurios yra padengtos 216 skirtingų maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote, kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimu nustatomi specifiniai antikūnai IgG, susiję su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės sistemos reakcijose, skatina uždegimą ir turi įtakos lėtiniams negalavimams. Šie antikūnai nustatomi Euroline-food maisto netoleravimo testu.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:

  • Astma; 
  • Sloga (rinitas);
  • Kosulys;
  • Pilvo skausmas;
  • Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
  • Egzema, bėrimai, spuogai;
  • Galvos skausmas, migrena;
  • Hiperaktyvumas (ADS);
  • Dažnas širdies plakimas;
  • Sąnarių ar raumenų skausmas;
  • Lėtinis nuovargis;
  • Nemiga.

Dažnu atveju organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą produktą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.

Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.

Tiriami šie maisto produktai:

 
Miežiai Vyšnios Saldžioji ceratonija Žaliosios citrinos
Gliadinas/glitimas Vynuogės Rapsai Ličiai
Avižos Kiviai Antiena Mangai
Rugiai Citrinos Ožkiena Papajos
Spelta Nektarinai Žąsiena Granatai
Kviečiai Apelsinai Strutiena Avietės
Grikiai Ananasai Putpelių mėsa Erškėtis
Sėmenys Braškės Triušiena Melionas (kantalupa)
Kukurūzai Arbūzai Stirniena Razinos
Soros Kriaušės Patarškinių mėsa Anyžius
Ryžiai Slyvos Arkliena Lauro lapai
Jautiena Greipfrutai Kefyro Ramunėlės
Vištiena Persikai Beta-laktoglubolinas Kaparėliai
Aviena Datulės Sviestas Laiškinis česnakas
Kiauliena Bazilikai Kamamberas Gvazdikėliai
Kalakutiena Pipirai (juodieji/baltieji) Kazeinas Kalendra
Karvės pienas Cinamonas Ementalio sūris Kmynai
Kiaušinio trynys Česnakai Grūdėta varškė Krapai
Kiaušinio baltymas Garstyčių sėklos Mocarela Imbierai
Ožkos sūris Muskatai Apdirbtas sūris Mairūnas
Ožkos pienas Raudonėliai Krešinto pieno sūris Šafranas
Avies sūris Petražolės Bambuko ūgliai Šalavijas
Avies pienas Pipirmėtės Briuselio kopūstai Kajeno pipirai
Jogurtas Aguonų sėklos Kalafiorai Karis
Baklažanai Rozmarinai Paprastieji runkeliai Peletrūnai
Burokėliai Čiobreliai Kininiai kopūstai Apyniai
Paprikos Vanilė Pankoliai Mėta
Brokoliai Migdolai Moliūgai Brazilinė bertoletija
Morkos Anakardžio riešutai Topinambai Makadamijų riešutai
Salierai Kakavos pupelės Lapiniai kopūstai Kedrų riešutai
Čili pipirai Lazdyno riešutai Krienai Kaštonai
Agurkai Žemės riešutai Savojos kopūstai Kola riešutai
Krienai Pistacijos Saldžiosios bulvės Karpis
Porai Sezamai Vynmedžių lapai Kalmaras
Alyvuogės Saulėgrąžų sėklos Baltieji kopūstai Ungurys
Svogūnai Graikiniai riešutai Askaloniniai česnakai Dorada
Bulvės Kokosai Saldymedžio šaknys Juodadėmė menkė
Ropės Gėlavandenis vėžys Avinžirniai Silkė
Cukinijos Lašiša Spindulinės papuolės Omaras
Artišokai Tunas Daržinės pupelės Skumbrė
Smidrai Moliuskai Trūkažolės Aštuonkojis
Špinatai Krevetės Aisbergo salotos Austrės
Šparaginės pupelės Ančiuviai Garžgarstės (rukola) Sardinė
Žirneliai Kardžuvė Avokadai Vandenyno ešerys
Sojos pupelės Upėtakis Gervuogės Jūros ešerys
Lęšiai Jūrų liežuvis Šilauogės Ikrai
Baltosios pupelės Menkė Spanguolės Krabai
Salotos Alaus mielės Raudonieji serbendai Agaras
Sultenės Kepimo mielės Juodieji serbentai Alijošius
Obuoliai Medus Figos Žalioji arbata
Abrikosai Kava Agrastai Kepimo milteliai
Bananai Juodoji arbata Melionai Dygminų aliejus
Pomidorai Rudakepuris aksombaravykis, baravykas Pupos Otas
Raudonieji kopūstai Gluosninė kreivabūdė, pievagrybiai, shiitake grybai, voveraitės Žirniai Lydeka