Plačiausias kraujo tyrimų tinklas Lietuvoje
Tyrimų rezultatai
0
0
Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

370.00€
Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

Euroline-food maisto netoleravimo 216 IgG tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 4 juostelių, kurios yra padengtos 216 skirtingų maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą sukeliančius produktus.

Programa sudaryta atsižvelgiant į simptomatiką ir visuomenėje dažniausiai pasitaikančias ligas. Papildomi tyrimai gali būti skiriami atsižvelgiant į gautus rezultatus.

+ Nemokama gydytojo konsultacija su tyrimų įvertinimu.
Kraujo paėmimo mokestis neįskaičiuotas.

 

Euroline-food maisto netoleravimo testas 216 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo testas susideda iš 4 juostelių, kurios yra padengtos 216 skirtingų maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote, kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimu nustatomi specifiniai antikūnai IgG, susiję su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės sistemos reakcijose, skatina uždegimą ir turi įtakos lėtiniams negalavimams. Šie antikūnai nustatomi Euroline-food maisto netoleravimo testu.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:

  • Astma; 
  • Sloga (rinitas);
  • Kosulys;
  • Pilvo skausmas;
  • Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
  • Egzema, bėrimai, spuogai;
  • Galvos skausmas, migrena;
  • Hiperaktyvumas (ADS);
  • Dažnas širdies plakimas;
  • Sąnarių ar raumenų skausmas;
  • Lėtinis nuovargis;
  • Nemiga.

Dažnu atveju organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą produktą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.

Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.

Tiriami šie maisto produktai:

 
Grūdai: Vaisiai Pieno produktai: Riešutai:
Bambuko ūgliai Obuoliai Karvės pienas Migdolai
Rapsai Abrikosai Kefyras Anakardžio riešutai
Miežiai Bananai Beta-laktoglubolinas Kakavos pupelės
Gliadinas/glitimas Kiviai Sviestas Lazdyno riešutai
Avižos Citrinos Kamamberas Žemės riešutai
Rugiai Nektarinai Kazeinas Brazilinė bertoletija
Speltos Apelsinai Ožkos sūris Makadamijų riešutai
Kviečiai Ananasai Ožkos pienas Kedrų riešutai
Grikiai Braškės Avies sūris Pistacijos
Sėmenys Arbūzai Avies pienas Kola riešutai
Kukurūzai Kriaušės Jogurtas Graikiniai riešutai
Soros Slyvos Ementalio sūris Kokosai
Ryžiai Greipfrutai Grūdėta varškė Grybai:
Mėsa: Persikai Mocarela Rudakepuris aksombaravykis, baravykas
Jautiena Datulės Apdirbtas sūris Gluosninė kreivabūdė, pievagrybiai, shiitake grybai, voveraitės
Vištiena Žaliosios citrinos Krešinto pieno sūris  
Aviena Ličiai Lydytas sūris  
Kiauliena Mangai Varškės sūris  
Kalakutiena Papajos Žuvis:  
Antiena Granatai Lašiša  
Ožkiena Erškėtis Tunas  
Žąsiena Melionas (kantalupa) Moliuskai  
Srutiena Figos Krevetės  
Putpelių mėsa Melionai Ančiuviai  
Triušiena Prieskoniai: Kardžuvė  
Stirniena Čili pipirai Upėtakis  
Patarškių mėsa Vynmedžių lapai Jūrų liežuvis  
Arkliena Askaloniniai česnakai Menkė  
Kiaušiniai: Saldymedžio šaknys Karpis  
Kiaušinio trynys Trūkažolės Kalmaras  
Kiaušinio baltymas Anyžius Ungurys  
Daržovės: Lauro lapai Dorada  
Baklažanai Ramunėlės Juodadėmė menkė  
Burokėliai Kaparėliai Silkė  
Paprikos Gvazdikėliai Omaras  
Brokoliai Kalendra Skumbrė  
Morkos Kmynai Aštuonkojis  
Salierai Krapai Austrės  
Agurkai Imbierai Sardinė  
Porai Mairūnas Vandenyno ešerys  
Alyvuogės Šafranas Jūros ešerys  
Svogūnai Šalavijas Ikrai  
Bulvės Kajeno pipirai Krabai  
Ropės Karis Otas  
Cukinijos Peletrūnai Lydeka  
Artišokai Apyniai Jūrų liežuvis  
Smidrai Mėta Gėlavandenis vėžys  
Špinatai Kaštonai Uogos:  
Briuselio kopūstai Agaras Vyšnios  
Kalafiorai Alijošius Vynuogės  
Paprastieji runkeliai Žalioji arbata Avietės  
Kininiai kopūstai Kepimo milteliai Agrastai  
Pankoliai Dygminų aliejus Gervuogės  
Moliūgai Cinamonas Šilauogės  
Topinambai Česnakai Spanguolės  
Lapiniai kopūstai Garstyčių sėklos Raudonieji serbendai  
Savojos kopūstai Muskatai Juodieji serbentai  
Salotos Raudonėliai
Razinos
 
Pomidorai Petražolės Antinksčiai:  
Raudonieji kopūstai Pipirmėtės Avinžirniai  
Saldžiosios bulvės Aguonų sėklos Spindulinės papuolės  
Baltieji kopūstai Rozmarinai Daržinės pupelės  
Aisbergo salotos Čiobreliai Šparaginės pupelės  
Garžgarstės (rukola) Vanilė Žirneliai  
Avokadai Krienai Sojos pupelės  
Laiškinis česnakas Bazilikai Lęšiai  
  Pipirai (juodieji/baltieji) Baltosios pupelės  
  Sezamai Pupos  
  Saulėgrąžų sėklos Žirniai  
  Alaus mielės Saldžioji ceratonija  
  Kepimo mielės    
  Medus    
  Kava    
  Juodoji arbata