Plačiausias kraujo tyrimų tinklas Lietuvoje
Tyrimų rezultatai
0
0
Maisto netoleravimo tyrimas 54 IgG
%

Maisto netoleravimo tyrimas 54 IgG

92.00€ 115.00€
Maisto netoleravimo tyrimas 54 IgG

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

Euroline-food maisto netoleravimo 54 IgG tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 54 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą sukeliančius produktus.

Programa sudaryta atsižvelgiant į simptomatiką ir visuomenėje dažniausiai pasitaikančias ligas. Papildomi tyrimai gali būti skiriami atsižvelgiant į gautus rezultatus.

+ Nemokama gydytojo konsultacija su tyrimų įvertinimu.
Kraujo paėmimo mokestis neįskaičiuotas.

Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas 54 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 54 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimas nustato specifinius antikūnius IgG, susijusius su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės reakcijose, „palaiko“ uždegimą ir daro įtaką lėtiniams negalavimams. Euroline-food maisto netoleravimo testu nustatomi šie antikūnai.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:

– Astma;
– Sloga (rinitas);
– Kosulys;
– Pilvo skausmas;
– Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
– Egzema, bėrimai, spuogai;
– Galvos skausmas, migrena;
– Hiperaktyvumas (ADS);
– Dažnas širdies plakimas;
– Sąnarių ar raumenų skausmas;
– Lėtinis nuovargis;
– Nemiga.

Dažnu atveju, organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą maistą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.

Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas, kaina nurodyta svetainėje. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

 
Mėsa: Grūdai: Vaisiai:
Jautiena Avižiniai miltai Vynuogės (žaliosios/mėlynosios)
Vištiena Miežiniai miltai Kiviai
Kiauliena Gliadinas/glitimas Bananai
Pieno produktai: Ruginiai miltai Figos
Karvės pienas Kvietiniai miltai Obuoliai
Ožkos pienas Grikių miltai Apelsinai
Apdirbtas sūris Kukurūzai Žuvis:
Kazeinas Ryžiai Krevetės
Beta-Laktoglobulinas Daržovės: Lašiša
Kiaušiniai: Brokoliai Tunas
Kiaušinio trynys Morkos Menkė
Kiaušinio baltymas Porai Riešutai:
Pupelės: Svogūnai Graikinis riešutas
Šparaginės pupelės Bulvės Migdolai
Lęšiai Pomidorai Lazdyno riešutai
Baltosios pupelės Grybai: Žemės riešutai 
Sojos pupelės Grybų mišinys 1: gluosninė kreivabudė, pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės  


Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.
 

GYDYTOJO KOMENTARAS

Maisto netoleravimas apibrėžiamas kaip sutrikęs tam tikro maisto produkto virškinimas. Maisto netoleravimas nustatomas net 15-20 proc. visų pasaulio gyventojų. Jei jums yra diagnozuotas dirgliosios žarnos sindromas ar kiti funkciniai virškinamojo trakto sutrikimai, tuomet maisto netoleravimo rizika siekia net 50-80 proc.

Maisto netoleravimo nereikėtų painioti su maisto alergija, kuri gali pasireikšti nuo itin nedidelio produkto kiekio, sukelti staigius ir stiprus kvėpavimo takų dirginimo ar bėrimo simptomus. Maisto netoleravimas gali būti sukeltas gastro ezofaginio refliukso (GERL) ligos, virškinamojo trakto infekcinio susirgimo, virškinimo fermentų trūkumo, nervų sistemos, medžiagų apykaitos sutrikimų. Jei jums nustatytas vienos iš šių sistemų susirgimas, jūs turite padidintą maisto netoleravimo riziką.

Kokie dažniausiai pasireiškiantys maisto netolerancijos požymiai?

  • Pilvo pūtimas;
  • pilvo skausmas;
  • viduriavimas ar vidurių užkietėjimas;
  • padidėjęs rūgštingumas;
  • įvairūs odos bėrimai;
  • galvos skausmas;
  • lėtinis nuovargis.

Maisto netoleravimo simptomai priklauso nuo suvartoto netoleruojamo produkto kiekio – kuo jis didesnis, tuo simptomai stipresni. Maisto netoleravimo klinikiniai požymiai dažnai pasireiškia ne iškart pavartojus maisto produktą, bet po 2-48 val.

Maisto netoleravimas gali būti diagnozuojamas, ištiriant imunoglobulinų G klasės antikūnius prieš tam tikrus maisto produktus.

Pagrindinės ir dažniausiai maisto netoleravimą sukeliančios maisto produktų grupės:

  1. Pieno produktai
  2. Kiaušiniai
  3. Tam tikros daržovės
  4. Tam tikri vaisiai ir uogos
  5. Žuvis ir jūros gėrybės
  6. Riešutai
  7. Grūdai
  8. Grybai
  9. Pupelės
  10. Mėsa

Siūlome Jums 54, 108 ir 216 dažniausiai pasitaikančių maisto produktų netoleravimo testus, kurie padės nustatyti negalavimus sukeliančius maisto produktus. Dėl detalesnio tyrimo įvertinimo ar mitybos plano sudarymo, rekomenduojame registruotis konsultacijai mitybos klausimais.