FOX Maisto netoleravimo 283 IgG - "Antėja laboratorija"
FOX Maisto netoleravimo 283 IgG

FOX Maisto netoleravimo 283 IgG

269.00€
FOX Maisto netoleravimo 283 IgG

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

KAS YRA FOX TYRIMAS

FOX tyrimas šiai dienai yra prieinamiausias ir plačiausias maisto netoleravimo tyrimas skirtas nustatyti IgG sąlygojamą organizmo padidėjusį jautrumą maisto produktams.

IgG antikūnai mūsų organizme didesniais ar mažesniais kiekiais gaminasi valgant maisto produktus ar gaminius, kurių sudėtyje šių maisto produktų yra. Padidėjęs IgG antikūnų kiekis kraujyje yra sietinas su padidėjusiu jautrumu maistui.

FOX tyrimo metu yra ištiriama koks kiekis IgG klasės antikūnų prieš konkretų maisto produktą yra Jūsų kraujyje. Svarbu paminėti, kad tyrimas nustato netoleravimą tik tiems maisto produktams, kuriuos asmuo yra vartojęs.

Tyrimą sukūrė žymūs pasaulyje Austrijos mokslininkai, pelnę ne vieną tarptautinį prestižinį apdovanojimą už inovacijas imuninių tyrimų srityje.

Tų pačių mokslininkų sukurtas ALEX alergijų tyrimas šiuo metu yra pripažintas kaip išsamiausias ir tiksliausias alergijų tyrimas, naudojamas net 75-iose Pasaulio šalyse.

Tyrimas pagrįstas naujausiomis patentuotomis nanotechnologijomis ir suteikia galimybę iš ypač mažo kraujo kiekio nustatyti netoleravimą net 286 maisto produktams ir jų priedams.  Tai vienintelis tyrimas ištiriantis ne tik visus mums įprastus maisto produktus, tačiau ir naujus, „sveikuoliškus“ maisto produktus, kurie taip pat gali mums netikti.

KAS YRA PADIDĖJĘS JAUTRUMAS MAISTUI / MAISTO NETOLERAVIMAS

Viskas, ką suvalgome arba kas patenka į mūsų organizmą su maistu, yra svetima mūsų organizmui. Mūsų žarnynas turi susidoroti su tuom ką suvalgėme, pasiimti visa kas gera ir išmesti viską kas yra nereikalinga ar kenksminga. Šį svarbų darbą atlieka ne tik įvairūs virškinimo fermentai, kuriuos gamina kasa, kepenys, žarnyno ląstelės bet ir  žarnyno imuninė sistema bei žarnyne esanti mikrobiota.

Žarnyno sienelės yra sudarytos iš trijų apsauginių sluoksnių – gleivinės, žarnyno imuninės sitemos ląstelių ir žarnyne gyvenančios mikrobiotos. Šie trys sluoksniai drauge yra vadinami  žarnyno barjeru.  Sveiko žarnyno barjeras atrenka, kurioms medžiagoms yra leidžiama patekti į kraujotaką o kurioms ne.

Sutrikus pusiausvyrai tarp šių trijų  sistemų, susidaro žarnyno barjero pralaidumas, ko pasekoje nepilnai suvirškintos maisto dalelės patenka į kraują. Imuninė sistema atpažįsta jas kaip svetimas ir pradeda gaminti IgG klasės antikūnus prieš patekusias į kraują maisto daleles. Taip organizme formuojasi lėtinis uždegimas. Moksliniai tyrimai rodo, kad šis uždegimas gali išprovokuoti tokius sveikatos sutrikimus kaip migreniniai galvos skausmai, dirgliosios žarnos sidromas, depresija, lėtinis nuovargis bei įtakoti tam tikrų autoimuninų ligų pasireiškimą.

KAIP SUPRASTI TYRIMO REZULTATUS

IgG antikūnų prieš maisto produktą normos ribos yra nuo 0-10 µg/ml. Jei atlikus tyrimą yra nustatomas didesnis nei 10 µg/ml IgG kiekis – tai rodo kad Jūsų organizmas turi padidintą jautrumą  maisto produktui: jei nustatytas IgG kiekis yra 10 – 20 µg/ml (vidutinis IgG kiekis), vertėtų apriboti šio maisto produkto vartojimą (pvz. 1 x savaitę). Esant labai aukštam IgG kiekiui (≥20 µg/ml),  rekomenduojama nevartoti netoleruojamo produkto bent 3 mėn. Grąžinant į savo mitybą maisto produktus, kuriems buvo nustatytas netoleravimas, rekomenduojama juos vartoti rotaciniu principu: pavartojus vieną dieną, sekančias tris jo nevartoti, t.y. valgyti tą patį produktą kas ketvirtą dieną, stebint ar nemalonūs simptomai nepasireiškia pakartotinai.

Tyrimo rezultatų atsakyme Jūs taip pat rasite individualizuotą interpretaciją. Joje pateikta informacija, kurių patiekalų gamybai yra  dažniausiai naudojamas netoleruojamas maisto produktas bei rekomendacijos alternatyvių, panašaus skonio maisto produktų, kuriais galite pakeisti Jūsų netoleruojamą produktą.

KAIP PASIRUOŠTI TYRIMUI?

Specialaus pasiruošimo šiam tyrimui nereikia – galima valgyti, gerti, vartoti įprastus vaistus.

KOKIO AMŽIAUS VAIKAMS REKOMENDUOJAMA ATLIKTI FOX TYRIMĄ?

Vaikams FOX tyrimą rekomenduojama atlikti nuo 2 metų amžiaus.

KADA VERTA PASIDARYTI FOX TYRIMĄ?

Tyrimą verta pasidaryti:

  • Jei norite įsivertinti savo esamos mitybos būklę;
  • Varginant pastoviam nesveikumo jausmui;
  • Esant virškinimo sutrikimams: pilvo pūtimui ir/ar spazmams, vėmimui, viduriavimui, dirgliosios žarnos sindromui, skrandžio skausmams, esant padidėjusiam rūgštingumui;
  • Kai vargina lėtiniai skausmai: galvos skausmas, sąnarių, raumenų skausmai;
  • Susiduriant su sunkumais keičiant kūno kompoziciją;
  • Esant įvairioms odos problemoms: egzemai, neaiškios kilmės bėrimams;
  • Jaučiant tokius simptomus kaip: dirglumas/nervingumas; apsunkintas kvėpavimas.

MAISTO NETOLERAVIMAS GALI PASUNKINTI ŠIŲ LIGŲ PASIREIŠKIMĄ:

  • Psoriazės;
  • Atopinio dermatito;
  • Aknės;
  • Astmos;
  • Depresijos;
  • Aktyvumo ir dėmesio sutrikimo (ADHD)
  • Krono ligos;
  • Migrenos;
  • Fibromialgijos.

Svarbu: Jei suvalgius vieno ar kito produkto, 5min. – 2 val. laikotarpyje Jums pasireiškia tokie simptomai kaip burnos, gerklų, lūpų, liežuvio perštėjimas bei patinimas, staigus viso kūno bėrimas, pykinimas ir vėmimas, kraujo spaudimo sumažėjimas ar ištinka anafilaksinis šokas, tuomet gali būti įtariamas ne maisto netoleravimas o greito tipo alerginė reakcija. Tokiu atveju būtina kreiptis į gydytoją alergologą ir klinikinį imunologą.

Rūpinkimės savimi - maistą rinkimės išmaniai!

IŠTIRIAMAS ĮSIJAUTRINIMAS 283 MAISTO PRODUKTAMS

PIENAS IR KIAUŠINIAI
Avies pienas, Karvės pieno Bos d 8 * baltymas, Avies pieno sūris, Kiaušinio baltymas, Buivolės pienas, Kiaušinio trynys, Camembert sūris, Kupranugarės pienas, Ementalio sūris, Mozzarella sūris, Gouda sūris, Ožkos pienas, Grūdėta varškė, Ožkos pieno sūris, Karvės pienas, Parmezano sūris, Karvės pieno Bos d 4 * baltymas, Pasukos Karvės pieno Bos d 5 * baltymas, Putpelės kiaušiniai
MĖSA
Antiena, Ožkiena, Arkliena, Stirniena, Elniena, Strutiena, Ėriena, Šerniena, Jautiena, Triušiena, Kalakutiena, Veršiena, Kiauliena, Vištiena
ŽUVIS IR JŪROS GĖRYBĖS
Ančiuviai, Lašiša, Aštuonkojis, Lenktasis peilenis (moliuskas), Atlanto menkė, Lydeka, Atlanto silkė, Midijos, Austrės, Omaras, Dygioji raja, Otas, Dorada, Paprastosios šiaurinės krevetės, Ikrai, Plačiažnyplis vėžys, Juodadėmė menkė, Plekšnė, Jūrinės ausinukės (moliuskai), Sardinės, Jūrinis ešerys, Sepija, Jūros lydeka, Skumbrė, Jūrų liežuvis, Širdutės (moliuskai), Jūrų velnias, Šukutės, Kalmarai, Tunas, Kardžuvė, Ungurys, Karpis, Upėtakis, Krabas, Veneridos (moliuskai), Krevečių mišinys
DARŽOVĖS
Agurkai, Lapiniai kopūstai, Alyvmedis, Meškinis česnakas, Artišokai, Morkos, Avokadas, Pankoliai, Baklažanai, Pastarnokai, Baltieji gūžiniai kopūstai, Pekino kopūstai, Bambuko ūgliai, Pomidorai, Briuselio kopūstai, Porai, Brokoliai, Raguotasis melionas (Kiwano), Bulvės, Raudonieji kopūstai, Burokai, Rėžiukai, Cikorija, Ridikėliai, Cukinijos, Romanesco žiediniai kopūstai, Česnakai, Ropės, Dilgėlių lapai, Saldžiosios bulvės (batatai), Gražgarstės (Rukola), Saliero stiebai, Gumbiniai salierai, Salotinės sultenės, Gūžiniai kopūstai, Salotinės trūkažolės, Hokaido moliūgai, Savojiniai kopūstai, Kalafiorai, Sviestiniai moliūgai, Kaliaropės, Svogūnai, Kaparėliai, Šalotiniai svogūnai, Kininiai bastučiai, Šparagai, Krienai, Špinatai, Laiškiniai česnakai, Trūkažolės, Lapiniai burokai
PRIESKONIAI
Anyžius, Krapai, Bazilikas, Kuminas, Ciberžolė, Lauro lapai, Cinamonas, Mairūnas, Citrinžolė, Mėtos, Čili pipirai, Muskato riešutas, Čiobreliai, Paprika, Garstyčios, Peletrūnas, Gvazdikėliai, Petražolės, Imbieras, Pipirai (juodieji/baltieji/žalieji/raudonieji/geltonieji), Kadagio uogos, Raudonėlis, Kajeno pipirai, Rozmarinas, Kalendra, Šalavijas, Kardamonas, Vaistinė ožragė, Karis, Vanilė, Kmynai
JAVAI IR SĖKLOS
Kviečiai paprastieji (lenkiški), Kviečių sėlenos, Aguonos, Kviečių želmenys, Avižos, Linų sėmenys, Bolivinės balandos sėklos (kvinoja), Lubinų sėklos, Burnotis, Miežiai, Durum kviečiai (kietagrūdžiai), Moliūgų sėklos, Einkorn kviečiai (vienagrūdžiai laukiniai), Rapsai, Emmer kviečiai (dvigrūdžiai), Ryžiai, Glitimas, Rugiai, Grikiai, Salyklas (miežių), Kanapių sėklos, Saulėgrąžos, Kedrinės pinijos, Sezamo sėklos, Kukurūzai, Soros, Kviečiai, Spelta, Kviečių gliadinai Tri a Gliadin *
RIEŠUTAI
Anakardžio riešutai, Makadamijų riešutai, Bertoletijų riešutai, Migdolai, Graikiniai riešutai, Pekano (karijų) riešutai, Kokosas, Pistacijų riešutai, Kokoso pienas, Valgomieji kaštainiai, Kolamedžio riešutai, Valgomoji viksvuolė, Lazdyno riešutai
ANKŠTINĖS DARŽOVĖS
Avinžirniai, Spindulinės pupuolės (Mung pupelės), Baltosios pupelės, Šparaginės pupelės, Cukriniai žirniai, Tamarindas, Lęšiai, Žemės riešutai, Soja, Žirniai
VAISIAI
Abrikosai, Ličiai, Agrastai, Mandarinai, Ananasas, Mangas, Apelsinas, Arbūzai, Vyšnios, Avietės, Melionai, Bananai, Nektarinai, Braškės, Obuoliai, Datulės, Papaja, Dumplainiai, Pasiflora, Figos, Persikai, Gervuogės, Raudonieji serbentai, Granatai, Razinos, Greipfrutai, Slyvos, Kivis, Spanguolės, Kriaušės, Šeivamedžio uogos, Laimas (žalioji citrina), Šilkmedžio uogos, Citrinos, Vynuogės
VALGOMIEJI GRYBAI
Baravykai, Gluosninės kreivabudės, Enoki (Juodkotės ugniabudės), Pievagrybia, Eringi (Karališkasis trimitas), Voveraitės
NAUJI MAISTO PRODUKTAI
Alavijas, Kininis ženšenis, Aronijų uogos, Migdolų pienas, Baobabo vaisius, Naminis svirplys, Chia sėklos, Nori (Jūržolė), Chlorella (žalieji dumbliai), Peruvinė pipirnė, Didysis milčius, Skėrys keleivis, Dygminų aliejus, Spirulina, Ginkmedis, Tapijoka (Valgomasis manijokas), Guarana, Varnalėšų šaknys, Jakono šaknis, Wakame ( jūriniai dumbliai), Kiaulpienių šaknys
KAVA IR ARBATA
Aliejinė moringa, Kinrožės, Jazminai, Pipirmėtės, Juodoji arbata, Ramunėlės, Kakava, Žalioji arbata, Kava
KITI
Agar Agaras, Kepimo mielės, Alaus mielės, M-Transgliutaminazė, mėsos klijai, Apyniai, Medus, Aspergillus niger, Šeivamedžio žiedai, Cukranendrių cukrus
CCD
Žmogaus laktoferinas