Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai
Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui.
Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.
ATLIKUS TYRIMĄ PATEIKIAMOS MITYBOS REKOMENDACIJOS.
Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:
SVARBU:
Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.
*Norintiems pasinaudoti akcijos pasiūlymu būtina įsigyti tyrimus e. parduotuvėje nurodytu akcijos laikotarpiu. Įsigytus kuponus e. parduotuvėje galima panaudoti per 6 mėn su galimybe pratęsti dar 6 mėn. Registracija vizitui akcijos kainos nerezervuoja, akcija galioja tik apmokėjus paslaugas akcijos galiojimo laikotarpiu.
Išplėstinis I (108 produktų) |
Išplėstinis II (108 produktų) |
Išplėstinis vegetarams (108 produktai) |
---|---|---|
Bananas |
Ožerškio uoga |
Bananas |
Abrikosas |
Šilkmedžio vaisius |
Abrikosas |
Obuolys |
Mandarinas |
Obuolys |
Linų sėmenys |
Melionų mišinys 1 |
Linų sėmenys |
Lęšis |
Figos vaisius |
Lęšis |
Sojos |
Serbentų mišinys 1 |
Sojos |
Žirnis |
Agrastas |
Žirnis |
Pupų mišinys 1 |
Spanguolė |
Pupų mišinys 1 |
Špinatas |
Mėlynė |
Špinatas |
Smidras |
Gervuogė |
Smidras |
Artišokas |
Avokadas |
Žiedinis kopūstas |
Cukinija |
Rabarbaras |
Paprastasis duonvaisis |
Kaliaropė |
Paprastoji pupa |
Kaliaropė |
Pomidoras |
Saldymedžio šaknis |
Pomidoras |
Raudonasis gūžinis kopūstas |
Valgomasis maniokas |
Kopūstų mišinys 1 |
Bulvė |
Spindulinė pupuolė |
Bulvė |
Svogūnų mišinys 1 |
Cikorija |
Svogūnų mišinys 1 |
Alyvuogė |
Gražgarstė |
Grybų mišinys 1 (gluosninė |
Porų mišinys 1 |
Sėjamasis žirnis |
Porų mišinys 1 |
Krienas |
Plokščioji vingrūnė |
Valgomasis maniokas |
Ilgavaisis agurkas |
Baltasis gūžinis kopūstas |
Topinambas |
Aitrioji paprika |
Vynuogės lapas |
Aitrioji paprika |
Salieras |
Savojinis kopūstas |
Salieras |
Morka |
Ridikėlis |
Morka |
Brokolinis kopūstas |
Lapinis kopūstas |
Sojų varškė (tofu) |
Sultenė |
Hokaido moliūgas |
Sėjamasis avinžirnis |
Salotų mišinys 1 |
Pankolis |
Saldžioji bulvė |
Bolivinė balanda |
Lapinis burokėlis |
Lubinų sėklos |
Sėjamasis avinžirnis |
Žiedinis kopūstas |
Kumelės pienas |
Saldžioji bulvė |
Briuselinis kopūstas |
Kupranugarės pienas |
Chalapos paprika |
Bambuko daigai |
Chalapos paprika |
Raudonasis burokėlis |
Varškės sūris |
Raudonasis burokėlis |
Baklažanas |
Lydytas sūris |
Baklažanas |
Jogurtas |
Kamambero sūris |
Jogurtas |
Avies pienas/ Avies sūris |
Varškė |
Avies pienas/ Avies sūris |
Ožkos pienas/ Ožkos sūris |
Ementalio sūris |
Ožkos pienas/ Ožkos sūris |
Baltymas (vištos kiaušinio) |
Kininis kopūstas |
Baltymas (vištos kiaušinio) |
Trynys (vištos kiaušinio) |
Topinambas |
Trynys (vištos kiaušinio) |
Karvės pienas |
Sviestas |
Karvės pienas |
Kalakutiena |
Kefyras |
Burnotis |
Kiauliena |
Naminė patarška |
Bolivinė balanda |
Aviena |
Žąsiena |
Abisininė posmilgė |
Vištiena |
Mocarela |
Ryžiai |
Jautiena |
Kazeinas |
Sora |
Ryžiai |
Beta-laktoglobulinas |
Kukurūzai |
Sora |
Arkliena |
Grikių miltai |
Kukurūzai |
Stirniena |
Kamuto kvietys |
Grikių miltai |
Triušiena |
Dvigrūdis kvietys |
Kvietiniai miltai |
Putpelė |
Vienagrūdis kvietys |
Speltos miltai |
Strutiena |
Kvietiniai miltai |
Ruginiai miltai |
Ožkiena |
Speltos miltai |
Avižų sėlenos |
Antiena |
Avižų sėlenos |
Glitimas |
Rapsų sėklos |
Glitimas |
Miežių miltai |
Saldžiųjų ceratonijų miltai |
Miežių miltai |
Mėtų mišinys 1 |
Dygminų aliejus |
Ananasas |
Juodoji arbata |
Kepimo milteliai |
Slyva |
Kava |
Žalioji arbata |
Kriaušė |
Medus |
Tikrasis alavijas |
Mėlynė |
Mielių mišinys 1 |
Agaras |
Avokadas |
Burnotis |
Erškėtuogė |
Rabarbaras |
Upinis vėžys |
Kanapių sėklos |
Avietė |
Menkė |
Jūrinis ešerys |
Imbieras |
Jūrų liežuvis |
Juodadėmė menkė |
Rapsų sėklos |
Upėtakis |
Jūrų velnias |
Kalendra |
Kardžuvė |
Krabas |
Garstyčių sėklos |
Ančiuvis |
Ikrai |
Matė |
Krevečių mišinys 1 |
Vilkešeris |
Pankolis |
Moliuskas 'Vongole veraci' |
Sardinė |
Peruvinė pipirnė |
Tunas |
Austrė |
Kmynas |
Lašiša |
Aštuonkojis |
Rozmarinas |
Grybų mišinys 2 ( |
Skumbrė |
Petražolė |
Grybų mišinys 1 (gluosninė |
Omaras |
Raudonėlis |
Kokoso riešutas |
Silkė |
Saldžiųjų ceratonijų miltai |
Graikiniai riešutai |
Otas |
Šalavijo sėklos |
Saulėgrąžų sėklos |
Lydeka |
Laminarija |
Sezamų sėklos |
Dorada |
Plokščioji vingrūnė |
Pistacijų riešutai |
Ungurys |
Ementalio sūris |
Žemės riešutas |
Kalmaras |
Mocarela |
Lazdynų riešutai |
Karpis |
Mėtų mišinys 1 |
Kakavos pupelė |
Kolamedžio riešutas |
Juodoji arbata |
Anakardžių riešutai |
Kaštainis |
Kava |
Migdolas |
Kedrinės pinijos |
Agar-Agar |
Vanilė |
Makadamijos riešutas |
Mielių mišinys 1 |
Pipirai (juod./ balt.) |
Bertotelijų riešutai |
Apynys |
Rozmarinas |
Kietųjų kviečių miltai |
Kokoso riešutas |
Aguona |
Apynys |
Graikiniai riešutai |
Petražolė |
Peletrūnas |
Saulėgrąžų sėklos |
Raudonėlis |
Karis |
Sezamų sėklos |
Muskato riešutas |
Kajeno paprika |
Pistacijų riešutai |
Garstyčių sėklos |
Šalavijas |
Žemės riešutas |
Česnakas |
Šafranas |
Lazdynų riešutai |
Cinamonas |
Mairūnas |
Kakavos pupelė |
Čiobrelis |
Imbieras |
Anakardžių riešutai |
Bazilikas |
Krapai |
Migdolas |
Datulė |
Kuminas |
Vanilė |
Persikas |
Kalendra |
Hokaido moliūgas |
Greipfrutas |
Šalavijo sėklos |
Česnakas |
Slyva |
Kvapnusis gvazdikėlis |
Cinamonas |
Kriaušė |
Kaparis |
Čiobrelis |
Arbūzas |
Ramunėlės |
Bazilikas |
Braškė |
Laurų lapai |
Kedrinės pinijos |
Ananasas |
Anyžius |
Kanapių sėklos |
Apelsinas |
Avietė |
Ožerškio uoga |
Nektarinas |
Granatas |
Persikas |
Citrina |
Papaja |
Citrusinių mišinys 4 |
Kivis |
Mangas |
Kivis |
Vynuogių mišinys 2 |
Ličis |
Vynuogių mišinys 2 |
Vyšnia |
Žalioji citrina |
Vyšnia |
1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?
Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.
2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?
Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.
3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?
Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.
4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?
Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų: