Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai
Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui.
Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.
Atlikus tyrimą sudaromas personalisuotas tyrimų protokolas su mitybos planu.
Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:
SVARBU:
Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.
* Maistas tikrinamas kaip maisto mišinio dalis
Maisto ekstraktai | Išplėstinis I (108 produktų) |
Kiaušinio trynys (vištos) | |
Kiaušinio baltymas (vištos) | |
Karvės pienas | |
Avies pienas | +* |
Ožkos pienas | +* |
Krevetės | +* |
Menkė | |
Upėtakis | |
Lašiša | |
Veneridai | |
Ančiuviai | |
Kardžuvė | |
Jūros liežuvis | |
Tunas | |
Ananasas | |
Obuolys | |
Bananas | |
Abrikosas | |
Kriaušė | |
Mėlynuosios vynuogės | +* |
Braškės | |
Datulės | |
Baltoji vynuogė | +* |
Greipfrutas | |
Kiviai | |
Vyšnia | |
Apelsinai | |
Nektarinai | |
Slyvos | |
Persikai | |
Razinos | +* |
Arbūzas | |
Citrina | |
Speltos miltai | |
Miežių miltai | |
Glitimas | |
Avižų sėlenos | |
Kietųjų kviečių miltai | |
Ruginiai miltai | |
Kvietiniai miltai | |
Amarantas | |
Grikių miltai | |
Soros | |
Kukurūzai | |
Ryžiai | |
Kvinoja | |
Bazilikas | |
Čili | |
Česnakai | |
Krienai | |
Mėtų | +* |
Muskato riešutas | |
Raudonėlis | |
Petražolės | |
Rozmarinas | |
Česnakai | |
Garstyčių sėkla | |
Juodasis pipiras | +* |
Čiobreliai | |
Vanilė | |
Baltieji pipirai | +* |
Cinamonas | |
Šparaginės pupelės | +* |
Pupelės | +* |
Žirniai | |
Avinžirniai | |
Lęšiai | |
Sojų pupelės | |
Baltosios pupelės | +* |
Vištiena | |
Aviena | |
Jautiena | |
Kiauliena | |
Kalakutiena | |
Kepimo mielės | +* |
Alaus mielės | +* |
Medus | |
Kava | |
Kakavos pupelės | |
Juodoji arbata | |
Anakardžių riešutai | |
Žemės riešutai | |
Lazdyno riešutai | |
Linų sėmenys | |
Kokosas | |
Migdolai | |
Aguonos | |
Pistacijos | |
Sezamai | |
Saulėgrąžų sėklos | |
Graikiniai riešutai | |
Austrių grybas | +* |
Artišokas | |
Brokoliai | |
Baklažanas | |
Pievagrybiai | +* |
Iceberg salotos | +* |
Kukurūzų salotos | |
Paprastasis baravykas | +* |
Morkos | |
Bulvės | |
Lapinis burokėlis | |
Kaliaropė | |
Gūžinė salota | +* |
Paprika | |
Alyvuogės | |
Porai | +* |
Voveraitės | +* |
Rudakepuris aksombaravykis | +* |
Askaloniniai česnakai | +* |
Burokas | |
Raudonasis kūpūstas | |
Agurkas | |
Salierai | |
Shiitake grybai | +* |
Šparagai | |
Saldžioji bulvė | |
Pomidoras | |
Svogūnas | +* |
Špinatai | |
Cukinija |