Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai
Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui.
Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.
ATLIKUS TYRIMĄ PATEIKIAMOS MITYBOS REKOMENDACIJOS.
Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:
SVARBU: Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.
*Norintiems pasinaudoti akcijos pasiūlymu būtina įsigyti tyrimus e. parduotuvėje arba fiziniame padalinyje nurodytu akcijos laikotarpiu. Įsigytus kuponus e. parduotuvėje galima panaudoti per 6 mėn su galimybe pratęsti dar 6 mėn. Registracija vizitui akcijos kainos nerezervuoja, akcija galioja tik apmokėjus paslaugas akcijos galiojimo laikotarpiu.
Išsamusis (216 produktų) |
Viduržemio išsamusis (216 produktų) |
---|---|
Bananas |
Bananas |
Abrikosas |
Abrikosas |
Obuolys |
Obuolys |
Linų sėmenys |
Baltosios pupelės |
Lęšis |
Lęšis |
Sojos |
Sojos |
Žirnis |
Žirnis |
Pupų mišinys 1 |
Žalioji ankštinė pupelė |
Špinatas |
Špinatas |
Smidras |
Smidras |
Artišokas |
Artišokas |
Cukinija |
Cukinija |
Kaliaropė |
Kaliaropė |
Pomidoras |
Pomidoras |
Raudonasis gūžinis kopūstas |
Raudonasis gūžinis kopūstas |
Bulvė |
Bulvė |
Svogūnų mišinys 1 |
Svogūnas |
Alyvuogė |
Alyvuogė |
Porų mišinys 1 |
Poras |
Krienas |
Krienas |
Ilgavaisis agurkas |
Ilgavaisis agurkas |
Aitrioji paprika |
Aitrioji paprika |
Salieras |
Salieras |
Morka |
Morka |
Brokolinis kopūstas |
Brokolinis kopūstas |
Sultenė |
Chalapos paprika |
Salotų mišinys 1 |
Raudonasis burokėlis |
Bolivinė balanda |
Baklažanas |
Sėjamasis avinžirnis |
Avies pienas |
Saldžioji bulvė |
Ožkos pienas |
Chalapos paprika |
Baltymas (vištos kiaušinio) |
Raudonasis burokėlis |
Trynys (vištos kiaušinio) |
Baklažanas |
Karvės pienas |
Jogurtas |
Kalakutiena |
Avies pienas/ Avies sūris |
Kiauliena |
Ožkos pienas/ Ožkos sūris |
Aviena |
Baltymas (vištos kiaušinio) |
Raudonkojo kekliko mėsa |
Trynys (vištos kiaušinio) |
Vištiena |
Karvės pienas |
Jautiena |
Kalakutiena |
Ryžiai |
Kiauliena |
Sora |
Aviena |
Kukurūzai |
Vištiena |
Linų sėmenys |
Jautiena |
Kuskusas |
Ryžiai |
Grikių miltai |
Sora |
Kietųjų kviečių miltai |
Kukurūzai |
Kviečių sėlenos |
Grikių miltai |
Kvietiniai miltai |
Kvietiniai miltai |
Speltos miltai |
Speltos miltai |
Ruginiai miltai |
Ruginiai miltai |
Avižų sėlenos |
Avižų sėlenos |
Glitimas |
Glitimas |
Salyklas |
Miežių miltai |
Miežių miltai |
Mėtų mišinys 1 |
Juodoji arbata |
Juodoji arbata |
Kava |
Kava |
Medus |
Medus |
Kepimo mielės |
Mielių mišinys 1 |
Alaus mielės |
Burnotis |
Plekšnė |
Upinis vėžys |
Jūros lydeka |
Menkė |
Menkė |
Jūrų liežuvis |
Jūrų liežuvis |
Upėtakis |
Upėtakis |
Kardžuvė |
Kardžuvė |
Ančiuvis |
Ančiuvis |
Krevečių mišinys 1 |
Krevetė |
Moliuskas 'Vongole veraci' |
Moliuskas 'Vongole veraci' |
Tunas |
Tunas |
Lašiša |
Lašiša |
Grybų mišinys 2 (rudakepuris |
Grybų mišinys 2 (rudakepuris |
Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė, |
Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė, |
Kokoso riešutas |
Kokoso riešutas |
Graikiniai riešutai |
Graikiniai riešutai |
Saulėgrąžų sėklos |
Saulėgrąžų sėklos |
Sezamų sėklos |
Sezamų sėklos |
Pistacijų riešutai |
Pistacijų riešutai |
Žemės riešutas |
Žemės riešutas |
Lazdynų riešutai |
Lazdynų riešutai |
Kakavos pupelė |
Kakavos pupelė |
Anakardžių riešutai |
Anakardžių riešutai |
Migdolas |
Migdolas |
Vanilė |
Vanilė |
Pipirai (juod./ balt.) |
Pipirai (juod./ balt.) |
Rozmarinas |
Rozmarinas |
Aguona |
Aguona |
Petražolė |
Petražolė |
Raudonėlis |
Raudonėlis |
Muskato riešutas |
Muskato riešutas |
Garstyčių sėklos |
Garstyčių sėklos |
Česnakas |
Česnakas |
Cinamonas |
Cinamonas |
Čiobrelis |
Čiobrelis |
Bazilikas |
Bazilikas |
Datulė |
Datulė |
Persikas |
Persikas |
Greipfrutas |
Greipfrutas |
Slyva |
Slyva |
Kriaušė |
Kriaušė |
Arbūzas |
Arbūzas |
Braškė |
Braškė |
Ananasas |
Ananasas |
Apelsinas |
Apelsinas |
Nektarinas |
Nektarinas |
Citrina |
Citrina |
Kivis |
Kivis |
Vynuogių mišinys 2 |
Vynuogės (žal./ mėlyn.) |
Vyšnia |
Vyšnia |
Ožerškio uoga |
Ožerškio uoga |
Šilkmedžio vaisius |
Šilkmedžio vaisius |
Mandarinas |
Mandarinas |
Melionų mišinys 1 |
Melionų mišinys 1 |
Figos vaisius |
Figos vaisius |
Serbentų mišinys 1 |
Juodasis serbentas |
Agrastas |
Raudonieji serbentai |
Spanguolė |
Spanguolė |
Mėlynė |
Mėlynė |
Gervuogė |
Gervuogė |
Avokadas |
Avokadas |
Rabarbaras |
Rabarbaras |
Paprastoji pupa |
Gražgarstė |
Saldymedžio šaknis |
Sultenė |
Valgomasis maniokas |
Salotų mišinys 1 |
Spindulinė pupuolė |
Cikorija |
Cikorija |
Daržinė pupelė |
Gražgarstė |
Sėjamasis avinžirnis |
Sėjamasis žirnis |
Paprastoji pupa |
Plokščioji vingrūnė |
Saldymedžio šaknis |
Baltasis gūžinis kopūstas |
Sepija |
Vynuogės lapas |
Raudonpelekis pagelas |
Savojinis kopūstas |
Gruperis |
Ridikėlis |
Jūrų velnias |
Lapinis kopūstas |
Purpurinis mureksas |
Hokaido moliūgas |
Polipas 'Pollicipes pollicipes' |
Pankolis |
Didžioji šukutė |
Lapinis burokėlis |
Peilenis |
Žiedinis kopūstas |
Valgomoji širdukė |
Briuselinis kopūstas |
Paprastoji midija |
Bambuko daigai |
Plokščioji vingrūnė |
Varškės sūris |
Himanthalia elongata |
Lydytas sūris |
Valgomasis svogūnėlis |
Kamambero sūris |
Baltasis gūžinis kopūstas |
Varškė |
Vynuogės lapas |
Ementalio sūris |
Saldžioji bulvė |
Kininis kopūstas |
Lapinis kopūstas |
Topinambas |
Hokaido moliūgas |
Sviestas |
Pankolis |
Kefyras |
Lapinis burokėlis |
Naminė patarška |
Žiedinis kopūstas |
Žąsiena |
Briuselinis kopūstas |
Mocarela |
Mocarela |
Kazeinas |
Kazeinas |
Beta-laktoglobulinas (Karvės pienas) |
Beta-Laktoglobulinas |
Arkliena |
Arkliena |
Stirniena |
Stirniena |
Triušiena |
Triušiena |
Putpelė |
Putpelė |
Strutiena |
Strutiena |
Ožkiena |
Ožkiena |
Antiena |
Antiena |
Rapsų sėklos |
Rapsų sėklos |
Saldžiųjų ceratonijų miltai |
Saldžiųjų ceratonijų miltai |
Dygminų aliejus |
Valgomasis maniokas |
Kepimo milteliai |
Bolivinė balanda |
Žalioji arbata |
Burnotis |
Tikrasis alavijas |
Šalavijo sėklos |
Agaras |
Kanapių sėklos |
Erškėtuogė |
Dygminų aliejus |
Kanapių sėklos |
Cukranendrė |
Jūrinis ešerys |
Žalioji arbata |
Juodadėmė menkė |
Tikrasis alavijas |
Jūrų velnias |
Agaras |
Krabas |
Krabas |
Ikrai |
Ikrai |
Vilkešeris |
Vilkešeris |
Sardinė |
Sardinė |
Austrė |
Austrė |
Aštuonkojis |
Aštuonkojis |
Skumbrė |
Skumbrė |
Omaras |
Omaras |
Silkė |
Silkė |
Otas |
Otas |
Lydeka |
Lydeka |
Dorada |
Dorada |
Ungurys |
Ungurys |
Kalmaras |
Kalmaras |
Karpis |
Karpis |
Kolamedžio riešutas |
Kolamedžio riešutas |
Kaštainis |
Kaštainis |
Kedrinės pinijos |
Kedrinės pinijos |
Makadamijos riešutas |
Makadamijos riešutas |
Bertotelijų riešutai |
Bertotelijų riešutai |
Kietųjų kviečių miltai |
Mėta |
Apynys |
Apynys |
Peletrūnas |
Peletrūnas |
Karis |
Karis |
Kajeno paprika |
Kajeno paprika |
Šalavijas |
Šalavijas |
Šafranas |
Šafranas |
Mairūnas |
Mairūnas |
Imbieras |
Imbieras |
Krapai |
Krapai |
Kuminas |
Kuminas |
Kalendra |
Kalendra |
Šalavijo sėklos |
Kvapnusis gvazdikėlis |
Kvapnusis gvazdikėlis |
Kaparis |
Kaparis |
Ramunėlės |
Ramunėlės |
Laurų lapai |
Laurų lapai |
Anyžius |
Anyžius |
Razina |
Avietė |
Avietė |
Granatas |
Granatas |
Papaja |
Papaja |
Mangas |
Mangas |
Ličis |
Ličis |
Žalioji citrina |
Žalioji citrina |
1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?
Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.
2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?
Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.
3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?
Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.
4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?
Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų: