Jautrumo maistui tyrimas. Išsamusis (216 produktų) - "Antėja laboratorija"
Jautrumo maistui tyrimas. Išsamusis (216 produktų)

Jautrumo maistui tyrimas. Išsamusis (216 produktų)

264.00€
Jautrumo maistui tyrimas. Išsamusis (216 produktų)

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui. 

Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.

ATLIKUS TYRIMĄ PATEIKIAMOS  MITYBOS REKOMENDACIJOS.

Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:

  1. Virškinimo trakto sutrikimai
  2. Antsvoris
  3. Odos problemos
  4. Nuovargis
  5. Galvos skausmas / migrena
  6. Sąnarių problemos

SVARBU: Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.

*Norintiems pasinaudoti akcijos pasiūlymu būtina įsigyti tyrimus e. parduotuvėje nurodytu akcijos laikotarpiu. Įsigytus kuponus e. parduotuvėje galima panaudoti per 6 mėn su galimybe pratęsti dar 6 mėn. Registracija vizitui akcijos kainos nerezervuoja, akcija galioja tik apmokėjus paslaugas akcijos galiojimo laikotarpiu.

Išsamusis
(216 produktų)
Viduržemio išsamusis
(216 produktų)

Bananas

Bananas

Abrikosas

Abrikosas

Obuolys

Obuolys

Linų sėmenys

Baltosios pupelės

Lęšis

Lęšis

Sojos

Sojos

Žirnis

Žirnis

Pupų mišinys 1

Žalioji ankštinė pupelė

Špinatas

Špinatas

Smidras

Smidras

Artišokas

Artišokas

Cukinija

Cukinija

Kaliaropė

Kaliaropė

Pomidoras

Pomidoras

Raudonasis gūžinis kopūstas

Raudonasis gūžinis kopūstas

Bulvė

Bulvė

Svogūnų mišinys 1

Svogūnas

Alyvuogė

Alyvuogė

Porų mišinys 1

Poras

Krienas

Krienas

Ilgavaisis agurkas

Ilgavaisis agurkas

Aitrioji paprika

Aitrioji paprika

Salieras

Salieras

Morka

Morka

Brokolinis kopūstas

Brokolinis kopūstas

Sultenė

Chalapos paprika

Salotų mišinys 1

Raudonasis burokėlis

Bolivinė balanda

Baklažanas

Sėjamasis avinžirnis

Avies pienas

Saldžioji bulvė

Ožkos pienas

Chalapos paprika

Baltymas (vištos kiaušinio)

Raudonasis burokėlis

Trynys (vištos kiaušinio)

Baklažanas

Karvės pienas

Jogurtas

Kalakutiena

Avies pienas/ Avies sūris

Kiauliena

Ožkos pienas/ Ožkos sūris

Aviena

Baltymas (vištos kiaušinio)

Raudonkojo kekliko mėsa

Trynys (vištos kiaušinio)

Vištiena

Karvės pienas

Jautiena

Kalakutiena

Ryžiai

Kiauliena

Sora

Aviena

Kukurūzai

Vištiena

Linų sėmenys

Jautiena

Kuskusas

Ryžiai

Grikių miltai

Sora

Kietųjų kviečių miltai

Kukurūzai

Kviečių sėlenos

Grikių miltai

Kvietiniai miltai

Kvietiniai miltai

Speltos miltai

Speltos miltai

Ruginiai miltai

Ruginiai miltai

Avižų sėlenos

Avižų sėlenos

Glitimas

Glitimas

Salyklas

Miežių miltai

Miežių miltai

Mėtų mišinys 1

Juodoji arbata

Juodoji arbata

Kava

Kava

Medus

Medus

Kepimo mielės

Mielių mišinys 1

Alaus mielės

Burnotis

Plekšnė

Upinis vėžys

Jūros lydeka

Menkė

Menkė

Jūrų liežuvis

Jūrų liežuvis

Upėtakis

Upėtakis

Kardžuvė

Kardžuvė

Ančiuvis

Ančiuvis

Krevečių mišinys 1

Krevetė

Moliuskas 'Vongole veraci'

Moliuskas 'Vongole veraci'

Tunas

Tunas

Lašiša

Lašiša

Grybų mišinys 2 (rudakepuris
aksombaravykis, baravykas)

Grybų mišinys 2 (rudakepuris
aksombaravykis, baravykas)

Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė,
pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės)

Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė,
pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės)

Kokoso riešutas

Kokoso riešutas

Graikiniai riešutai

Graikiniai riešutai

Saulėgrąžų sėklos

Saulėgrąžų sėklos

Sezamų sėklos

Sezamų sėklos

Pistacijų riešutai

Pistacijų riešutai

Žemės riešutas

Žemės riešutas

Lazdynų riešutai

Lazdynų riešutai

Kakavos pupelė

Kakavos pupelė

Anakardžių riešutai

Anakardžių riešutai

Migdolas

Migdolas

Vanilė

Vanilė

Pipirai (juod./ balt.)

Pipirai (juod./ balt.)

Rozmarinas

Rozmarinas

Aguona

Aguona

Petražolė

Petražolė

Raudonėlis

Raudonėlis

Muskato riešutas

Muskato riešutas

Garstyčių sėklos

Garstyčių sėklos

Česnakas

Česnakas

Cinamonas

Cinamonas

Čiobrelis

Čiobrelis

Bazilikas

Bazilikas

Datulė

Datulė

Persikas

Persikas

Greipfrutas

Greipfrutas

Slyva

Slyva

Kriaušė

Kriaušė

Arbūzas

Arbūzas

Braškė

Braškė

Ananasas

Ananasas

Apelsinas

Apelsinas

Nektarinas

Nektarinas

Citrina

Citrina

Kivis

Kivis

Vynuogių mišinys 2

Vynuogės (žal./ mėlyn.)

Vyšnia

Vyšnia

Ožerškio uoga

Ožerškio uoga

Šilkmedžio vaisius

Šilkmedžio vaisius

Mandarinas

Mandarinas

Melionų mišinys 1

Melionų mišinys 1

Figos vaisius

Figos vaisius

Serbentų mišinys 1

Juodasis serbentas

Agrastas

Raudonieji serbentai

Spanguolė

Spanguolė

Mėlynė

Mėlynė

Gervuogė

Gervuogė

Avokadas

Avokadas

Rabarbaras

Rabarbaras

Paprastoji pupa

Gražgarstė

Saldymedžio šaknis

Sultenė

Valgomasis maniokas

Salotų mišinys 1

Spindulinė pupuolė

Cikorija

Cikorija

Daržinė pupelė

Gražgarstė

Sėjamasis avinžirnis

Sėjamasis žirnis

Paprastoji pupa

Plokščioji vingrūnė

Saldymedžio šaknis

Baltasis gūžinis kopūstas

Sepija

Vynuogės lapas

Raudonpelekis pagelas

Savojinis kopūstas

Gruperis

Ridikėlis

Jūrų velnias

Lapinis kopūstas

Purpurinis mureksas

Hokaido moliūgas

Polipas 'Pollicipes pollicipes'

Pankolis

Didžioji šukutė

Lapinis burokėlis

Peilenis

Žiedinis kopūstas

Valgomoji širdukė

Briuselinis kopūstas

Paprastoji midija

Bambuko daigai

Plokščioji vingrūnė

Varškės sūris

Himanthalia elongata

Lydytas sūris

Valgomasis svogūnėlis

Kamambero sūris

Baltasis gūžinis kopūstas

Varškė

Vynuogės lapas

Ementalio sūris

Saldžioji bulvė

Kininis kopūstas

Lapinis kopūstas

Topinambas

Hokaido moliūgas

Sviestas

Pankolis

Kefyras

Lapinis burokėlis

Naminė patarška

Žiedinis kopūstas

Žąsiena

Briuselinis kopūstas

Mocarela

Mocarela

Kazeinas

Kazeinas

Beta-laktoglobulinas (Karvės pienas)

Beta-Laktoglobulinas

Arkliena

Arkliena

Stirniena

Stirniena

Triušiena

Triušiena

Putpelė

Putpelė

Strutiena

Strutiena

Ožkiena

Ožkiena

Antiena

Antiena

Rapsų sėklos

Rapsų sėklos

Saldžiųjų ceratonijų miltai

Saldžiųjų ceratonijų miltai

Dygminų aliejus

Valgomasis maniokas

Kepimo milteliai

Bolivinė balanda

Žalioji arbata

Burnotis

Tikrasis alavijas

Šalavijo sėklos

Agaras

Kanapių sėklos

Erškėtuogė

Dygminų aliejus

Kanapių sėklos

Cukranendrė

Jūrinis ešerys

Žalioji arbata

Juodadėmė menkė

Tikrasis alavijas

Jūrų velnias

Agaras

Krabas

Krabas

Ikrai

Ikrai

Vilkešeris

Vilkešeris

Sardinė

Sardinė

Austrė

Austrė

Aštuonkojis

Aštuonkojis

Skumbrė

Skumbrė

Omaras

Omaras

Silkė

Silkė

Otas

Otas

Lydeka

Lydeka

Dorada

Dorada

Ungurys

Ungurys

Kalmaras

Kalmaras

Karpis

Karpis

Kolamedžio riešutas

Kolamedžio riešutas

Kaštainis

Kaštainis

Kedrinės pinijos

Kedrinės pinijos

Makadamijos riešutas

Makadamijos riešutas

Bertotelijų riešutai

Bertotelijų riešutai

Kietųjų kviečių miltai

Mėta

Apynys

Apynys

Peletrūnas

Peletrūnas

Karis

Karis

Kajeno paprika

Kajeno paprika

Šalavijas

Šalavijas

Šafranas

Šafranas

Mairūnas

Mairūnas

Imbieras

Imbieras

Krapai

Krapai

Kuminas

Kuminas

Kalendra

Kalendra

Šalavijo sėklos

Kvapnusis gvazdikėlis

Kvapnusis gvazdikėlis

Kaparis

Kaparis

Ramunėlės

Ramunėlės

Laurų lapai

Laurų lapai

Anyžius

Anyžius

Razina

Avietė

Avietė

Granatas

Granatas

Papaja

Papaja

Mangas

Mangas

Ličis

Ličis

Žalioji citrina

Žalioji citrina

D.U.K.

1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?

Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.

2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?

Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.

3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?

Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.

4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?

Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų:

  • Glitimo turintys grūdai
  • Grūdai be glitimo & alternatyvūs maisto produktai
  • Ankštiniai augalai
  • Daržovės
  • Vaisiai
  • Riešutai & sėklos 
  • Mėsa
  • Žuvis & jūros gėrybės
  • Pieno produktai & kiaušinis
  • Žolelės & prieskoniai
  • Įvairūs