Jautrumo maistui tyrimas. Standartinis (54 produktai) - "Antėja laboratorija"
Jautrumo maistui tyrimas. Standartinis (54 produktai)
%

Jautrumo maistui tyrimas. Standartinis (54 produktai)

98.00€ 130.00€
Jautrumo maistui tyrimas. Standartinis (54 produktai)

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui. 

Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.

ATLIKUS TYRIMĄ PATEIKIAMOS  MITYBOS REKOMENDACIJOS.

Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:

  1. Virškinimo trakto sutrikimai
  2. Antsvoris
  3. Odos problemos
  4. Nuovargis
  5. Galvos skausmas / migrena
  6. Sąnarių problemos

SVARBU:
Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.

*Norintiems pasinaudoti akcijos pasiūlymu būtina įsigyti tyrimus e. parduotuvėje nurodytu akcijos laikotarpiu. Įsigytus kuponus e. parduotuvėje galima panaudoti per 6 mėn su galimybe pratęsti dar 6 mėn. Registracija vizitui akcijos kainos nerezervuoja, akcija galioja tik apmokėjus paslaugas akcijos galiojimo laikotarpiu.

* Maistas tikrinamas kaip maisto mišinio dalis

Viduržemio standartinis (54 produktai) Standartinis (54 produktai)
Kavos/ kakavos pupelių mišinys 1 Bananas

Riešutų mišinys 5

Kivis

Sojos

Obuolys

Žirnis

Linų sėmenys

Ankštinių augalų mišinys 1

Lęšis

Braškė

Sojos

Obuolys

Juodoji arbata

Kriaušė

Kava

Citrusinių mišinys 4

Medus

Kivis

Mielių mišinys 1

Vynuogės (žal./ mėlyn.)

Hokaido moliūgas

Arbūzas

Saldžioji bulvė

Vaisių mišinys 5

Vynuogių mišinys 2

Bananas

Figos vaisius

Ananasas

Citrusinių mišinys 4

Kopūstų mišinys 1

Daržovių mišinys 3

Svogūnas

Svogūnų mišinys 1

Česnakas

Česnakas

Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė,
pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės)

Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė,
pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės)

Pomidoras

Pomidoras

Špinatas

Bulvė

Gūžinės salotos

Pupų mišinys 1

Salieras

Porų mišinys 1

Morka

Morka

Bulvė

Lazdynų riešutai

Pipirų mišinys 2

Kakavos pupelė

Chalapos paprika

Graikiniai riešutai

Baklažanas

Migdolas

Cukinija

Žemės riešutas

Moliuskų mišinys 4

Garstyčių sėklos

Menkė

Menkė

Jūros gėrybių mišinys 4

Krevečių mišinys 1

Tunas

Tunas

Lašiša

Lašiša

Vištiena

Avies pienas/ Avies sūris

Kalakutiena

Ožkos pienas/ Ožkos sūris

Aviena

Baltymas (vištos kiaušinio)

Jautiena

Trynys (vištos kiaušinio)

Kiauliena

Karvės pienas

Grikių miltai

Kazeinas

Avižų sėlenos

Beta-laktoglobulinas (Karvės pienas)

Ryžiai

Kiauliena

Miežių miltai

Vištiena

Kukurūzai

Jautiena

Speltos miltai

Ryžiai

Kvietiniai miltai

Sora

Glitimas

Kukurūzai

Trynys (vištos kiaušinio)

Grikių miltai

Baltymas (vištos kiaušinio)

Kvietiniai miltai

Kepimo milteliai

Speltos miltai

Alaus mielės

Ruginiai miltai

Ožkos pienas

Avižų sėlenos

Avies pienas

Glitimas

Karvės pienas

Miežių miltai

D.U.K.

1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?

Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.

2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?

Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.

3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?

Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.

4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?

Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų:

  • Glitimo turintys grūdai
  • Grūdai be glitimo & alternatyvūs maisto produktai
  • Ankštiniai augalai
  • Daržovės
  • Vaisiai
  • Riešutai & sėklos 
  • Mėsa
  • Žuvis & jūros gėrybės
  • Pieno produktai & kiaušinis
  • Žolelės & prieskoniai
  • Įvairūs

5. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai? Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.