Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai
Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui.
Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.
Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:
SVARBU:
Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.
Maisto ekstaktai | Išsamusis (216 produktų) |
Beta-laktoglobulinas | + |
Kiaušinio trynys (vištos) | + |
Kiaušinio baltymas (vištos) | + |
Kazeinas | + |
Karvės pienas | + |
Mocarela sūris | + |
Avies pienas | +* |
Ožkos pienas | +* |
Ungurys | + |
Austrės | + |
Auksaspalvis sparas | + |
Paprastoji jūrų antytė | |
Plekšnė | |
Upėtakis | + |
Krevetės | +* |
Širdutės (moliuskai) | |
Lenktasis peilenis | |
Didžioji jūrų šukutė | |
Europinė lydeka | + |
Europinė paprastoji jūrinė lydeka | |
Silkė | + |
Purpurinis mureksas | |
Himanthalia elongata | |
Omaras | + |
Menkė | + |
Kalmaras | + |
Karpis | + |
Ikrai | + |
Krabas | + |
Aštuonkojis | + |
Lašiša | + |
Skumbrė | + |
Mėlynoji midija | |
Raudonasis pagras | |
Ančiuviai | + |
Sardinės | + |
Kardžuvė | + |
Jūros velniai | + |
Jūrų liežuvis | + |
Sepijos | |
Spirulina | + |
Otas | + |
Tunas | + |
Veneridai | + |
Jūros ešeriai | + |
Gruperiai | |
Ananasas | + |
Obuolys | + |
Abrikosas | + |
Avokadas | + |
Bananas | + |
Kriaušė | + |
Mėlynės | + |
Mėlynuosios vynuogės | +* |
Gervuogės | + |
Kantalupos melionas | +* |
Spanguolės | + |
Datulės | + |
Braškės | + |
Figos | + |
Goji uogos | + |
Granatai | + |
Greipfrutas | + |
Baltoji vynuogė | +* |
Avietė | + |
Melionas | +* |
Vyšnia | + |
Kiviai | + |
Laimai | + |
Ličiai | + |
Mandarinai | + |
Mangai | + |
Šilkmedis | + |
Nektarinai | + |
Apelsinai | + |
Papaja | + |
Persikai | + |
Slyvos | + |
Rabarbaras | + |
Razinos | +* |
Raudonieji serbentai | +* |
Juodieji serbentai | +* |
Arbūzas | + |
Citrina | + |
Kuskusas | |
Speltos miltai | + |
Miežių miltai | + |
Glitimas | + |
Avižų sėlenos | + |
Kietųjų kviečių miltai | + |
Salyklas | |
Ruginiai miltai | + |
Kviečių sėlenos | |
Kvietiniai miltai | + |
Amarantas | + |
Grikių miltai | + |
Soros | + |
Kukurūzai | + |
Kvinoja | + |
Ryžiai | + |
Anyžius | + |
Bazilikas | + |
Kajano pipirai | + |
Čili | + |
Karis | + |
Krapai | + |
Vaistinis kietis | + |
Kvapnusis gvazdikmedis | + |
Apyniai | + |
Imbieras | + |
Ramunėlės | + |
Kaparėliai | + |
Česnakai | + |
Kalendra | + |
Kmynai | + |
Lauro lapas | + |
Kvapusis mairūnas | + |
Krienai | + |
Mėtų | +* |
Muskato riešutas | + |
Raudonėlis | + |
Petražolės | + |
Rozmarinas | + |
Šafranas | + |
Šalavijas | + |
Juodasis pipiras | +* |
Garstyčių sėkla | + |
Saldymedžio šaknis | + |
Čiobreliai | + |
Vanilė | + |
Baltieji pipirai | +* |
Cinamonas | + |
Žirniai | + |
Šparaginės pupelės | +* |
Avinžirniai | + |
Pupelės | +* |
Lęšiai | + |
Plačiosios pupelės | + |
Sojų pupelės | + |
Baltosios pupelės | +* |
Antiena | + |
Raudonkojė kurapka | |
Vištiena | + |
Triušiena | + |
Aviena | + |
Arkliena | + |
Stirniena | + |
Jautiena | + |
Kiauliena | + |
Strutiena | + |
Kalakutiena | + |
Putpelė | + |
Ožkiena | + |
Agaras | + |
Aloe vera | + |
Kepimo mielės | +* |
Alaus mielės | +* |
Dygminų aliejus | + |
Žalioji arbata | + |
Medus | + |
Saldžiosios ceratonijos milteliai | + |
Kava | + |
Kakavos pupelės | + |
Rapsai | + |
Juodoji arbata | + |
Cukranendė | |
Anakardžių riešutai | + |
Chia sėklos | + |
Žemės riešutai | + |
Saldieji kaštonai | + |
Kanapių sėklos | + |
Lazdyno riešutai | + |
Kokosas | + |
Kola riešutai | + |
Linų sėmenys | + |
Makadamijos riešutai | + |
Migdolai | + |
Aguonos | + |
Brazilijos riešutai | + |
Pušies riešutai | + |
Pistacijos | + |
Sezamai | + |
Saulėgrąžų sėklos | + |
Graikiniai riešutai | + |
Artišokas | + |
Baklažanas | + |
Austrių grybas | +* |
Žiediniai kopūstai | + |
Brokoliai | + |
Pievagrybiai | +* |
Cikorija | + |
Iceberg salotos | +* |
Kukurūzų salotos | + |
Pankolis | + |
Paprastasis baravykas | +* |
Kale kopūstas | + |
Hokaido moliūgas | + |
Morkos | + |
Bulvės | + |
Kaliaropė | + |
Gūžinė salota | +* |
Porai | +* |
Lapinis burokėlis | + |
Maniokos šaknis | + |
Rudakepuris aksombaravykis | +* |
Alyvuogės | + |
Paprika | + |
Voveraitės | +* |
Briuselio kopūstai | + |
Burokas | + |
Raudonasis kopūstas | + |
Rukola | + |
Agurkas | + |
Askaloniniai česnakai | +* |
Salierai | + |
Shiitake grybai | +* |
Šparagai | + |
Špinatai | + |
Saldžioji bulvė | + |
Pomidoras | + |
Vynuogių lapai | + |
Žalieji kopūstai | + |
Cukinija | + |
Svogūnas | +* |
1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?
Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.
2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?
Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.
3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?
Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.
4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?
Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų: